In het AD: Woningen en appartementen in klooster Zuidsingel: 55 zusters houden woongedeelte

In januari plaatste het Algemeen Dagblad een artikel over de verkoop van het Zusterhuis.

Het klooster aan de Zuidsingel is aangekocht door ontwikkelaar en belegger Schipper Bosch. Dat gaat ‘met respect voor de historie’ op termijn woningen en appartementen realiseren in het monumentale klooster uit de 18de eeuw. De 55 zusters houden er een afzonderlijk woongedeelte.

De congregatie Zusters van Onze Lieve Vrouw van Amersfoort besloot tot de verkoop vanwege de afname van het aantal zusters, van wie de gemiddelde leeftijd bijna negentig jaar is. Het rijksmonument, dat deels bekend staat als het Huis met de Paarse Ruiten, was sinds 1843 in gebruik als klooster van de congregatie.

Het bestuur van Onze Lieve Vrouwe Stichting onderzocht afgelopen jaar hoe de huisvesting van de zusters in het klooster kan worden vormgegeven. De oudste er nog levende zuster is 102 jaar. Omdat een groot deel van het klooster niet of nauwelijks meer wordt gebruikt, besloot het bestuur tot verkoop. Tijdens het verkoopproces, waarbij verschillende beleggers waren betrokken, viel de keuze van de congregatie op Schipper Bosch ‘vanwege de ervaring met de transformatie van monumentale panden’.

Bron: AD Amersfoort klik hier voor het hele artikel

Nieuwsoverzicht