Zorgpartij Martha Flora nieuwe huurder Agnietenhove (pand Herenstraat)

Doordat de herontwikkeling van het Zusterhuis minimaal 10 jaar duurt, zit er veel tijd tussen de stappen die we zetten. Maar er is nieuws! We hebben een zorgpartij gevonden die graag de Agnietenhove – het deel van het Zusterhuis aan de Herenstraat – wil gaan exploiteren. Het gaat om Martha Flora: gespecialiseerde en liefdevolle zorg voor mensen met dementie voor wie thuis wonen niet meer gaat. 

Over Martha Flora
Martha Flora is een particulier initiatief gebouwd op wetenschappelijk onderzoek en de persoonlijke ervaringen van grondlegger Marco Ouwehand. Martha Flora is de naam van zijn moeder. Toen zij de diagnose Alzheimer kreeg wist ze één ding zeker: ik ga niet naar een verpleeghuis! Marco nam een besluit en begon met de ontwikkeling van het zorgconcept van Martha Flora. Inmiddels zijn er 15 locaties door het hele land en komen er in de toekomst nog meer.

In de Agnietenhove is straks plaats voor 25 bewoners. Iedere bewoner huurt een ruime privéstudio en maakt gebruik van de Meander. De Meander is de gemeenschappelijke leefomgeving bij Martha Flora en bestaat uit een eetkeuken, huiskamer, tuinkamer, atelier, bibliotheek en een tuin. Genoeg ruimte voor alle bewoners om een plekje te vinden waar hij of zij zich prettig voelt.

Bij Martha Flora werken medewerkers die gespecialiseerd zijn in dementiezorg en daarnaast vanuit hun hart werken om liefdevolle zorg te bieden. De familie van de bewoners is altijd welkom. De plannen voor huisvesting in het Zusterhuis zijn op dit moment volop in ontwikkeling. Hier werken Schipper Bosch en Martha Flora samen aan.

Zusters
De zusters wonen nog in de rest van het Zusterhuis, dus alle bebouwing aan de Zuidsingel (Zuidsingel 38, 39 en 40 en 41). Onlangs hebben ze in overleg met ons besloten om fase 2 langer te huren (het project is opgedeeld in fases, lees hier meer). Dit deel van het Zusterhuis zou in juli 2023 worden opgeleverd, maar de zusters blijven in ieder geval tot juli 2025. Wij zullen de komende jaren dus nog werken aan een plan voor dit bijzondere pand.

Nieuwsoverzicht